Pages

Monday, October 18, 2010

Windows Workflow Foundation Altyapısı

WİNDOWS WORKFLOW FOUNDATİON ALTYAPISININ İNCELENMESİ

'Workflow'un altyapısal temelinde (runtime) servisler var.Ve ayreten bu servislere, diagramın gelecekte ki düzeyini temsil etmesi açısından ve (runtime) davranışını kotrol etmesi için 'WF' (runtime) ekleyebiliriz.(Runtime)mı açıklayacak olursak,genel tabiriyle bir çok aktif belirlemelerin kullanıdığı genel durumda ki işlevselikleri sağlayan (activity framework) olarak tabir edebiliriz.Framework ise birtür kendi bünyesinde bulunan aktivitelerin toplam miktarı olarak nitelendirebiliriz.Bunun yanıda 'Workflow'larda aktiviteleri bir araya getirebilir ve 'Visual Studio' kullanarak özel aktiviteler oluşturabiliriz.Şimdi sizlere 'WF' alt yapısını açıklamamın yanında bu alt yapının temelinde bulunan runtime servislerden sözedeceğim.İlk bu alt yapıda bulunan runtime servislerin kısa açıklamalarıyla başlamak istiyorum.Daha sonraki makalelerimde size bu servisleri kapsamlı şekilde anlatacağım.


Activites= Windows Workflow Foundation,e-mail göndermek, hataları yakalamak,kot kurmak veya diyer işlevleri yerine getirmek için kullanabileceğimiz birçok aktiviteyi beraberinde sağlıyor.


Activity Framework=Activity framework, validation(geçerlilik),fault handling( işlev bozukluklarını yakalama) ve derlemeler gibi bir çok aktiviteyi kullanan genel düzeyde bir işlevselik sağlar.


Workflow Runtime= Workflow runtime ,konukçul uygulamada workflow örneklerini işleve koyan bileşendir.


Persistent Services=Persisten servis,bir 'workflow' uzun mütdet çalışma koşularına maruz kalması durumunda,fazlalık durumunda ki 'workflow' örneğini veri deposuna kaydetmek için kullanılabilir.


Transaction Services=İletişim ve diyer başka düzeydeki başarısızlık olaylarında veri tutarlılığınızı kati kılmak için bu servisi kullanabilirsiniz.


Tracking Services=Her bir 'Workflow' örneğinde hangi aktiviteler işleve konacakğının kaydının tutulması için kullanılır.Hatta her bir aktivitenin ne zaman işleve konacağının kaydının tutulabildiği yerdir.Ve 'Workflow' ait sorun ve hata bulmak için (Tracking services) kullanabiliriz.


Scheduling Services=Bu servis ,bir 'Workflow' runtime, 'Workflow' örnekleri için iş parçalarını nasıl oluşturduğunu kontrol etmek için kullanılabilir.









No comments:

Post a Comment