Pages

Thursday, October 21, 2010

Tracking Servis Nedir?

Herhangingi bir 'Workflow' geliştirip ve akabinde teste tabi tutarsak,'Workflow' kurum aşamasını etkili ve hızlı şekilde yapmak için, oluşturmuş olduğunuz 'Workflow' işlevsel boyutta en iyi düzeye getirmeyi deneyeceksiniz.Budan dolayı ne gibi aktivitelerin işleve tabi olacak ve bu işlevlerin gerçekleşme zamanlarını kayıt altına almak isteyeceğiniz aşikar.Ve bir uygulamaya 'Workflow' konuçlandırdığınızda,tipik bir kullanıcının ,'Workflow'un hangi bölümlerini sık ve hangi bölümlerini seyrek düzeyde işleme tabi tutmaktadır? Gibi,'Workflow' kullanarak yapmış olduğu bu aktiviteleri nasıl çalıştırdığını bilmek isteyebilirsiniz.


Bu noktada yukarda bahsetmiş olduğum 'Workflow' bölümleri hangi sıklıkta ne derecede kullanılmış? Gibi soruların bilgisini bir araya getirmek için işleme tabi olan aktiviteleri kayıt altına alan, ki bu durum 'Workflow' örneklerinin herbir örneyi işlemde kullanıldığında gerçekleşir,'Windows Workflow Foundation Tracking Service' kullanabilirsiniz.


'Windows Workflow Foundation Tracking Service ,Herhangi bir 'SQL server veritabanında 'Tracking' bilgisini depolamak için kullanılabilen 'SqlTrackingService' sınıfı bulundurur durumdadır.Şayet 'tracking' bilgisini başka bir alanda konumlandırmak isterseniz,'TrackingServices'servislerden birkaç işlevi devralarak kendinize özel bir 'tracking' servis oluşturabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment