Pages

Tuesday, November 9, 2010

İletişim Aktiviteleri Nelerdir?


WF iletişim aktivitesi, veriyi dış kaynaklara gönderir ve dış kaynaklardan veriyi kabul eder.Genel olarak bu dış kaynaklar veritabanlarını,Web servislerini ve e-mail servislerini kapsayabilir.Bu aktiviteler bir çok workflow'un temel yapısını oluşturur.Örneyin koşullu aktiviteler,bir veritabanında veriyi kotrol eden koşullara sahip olabilir.Aşağıda belirteceğim aktiviteler sık düzeyde kullanılan iletişim aktivitelerini tanımlayacaktır.

İnvokeWebServiceActivity:

Proxy sınıflar vasıtasıyla özel durumlu parametreleri geçirerek ve sağlayarak Web servislerini çağırır. "İnvokeWebServiceActivity" kullandığınız zaman,"ProxyClass" alanını ayarlayıp kullanmak için "proxy" sınıflarını özelleştirmeniz gerekir.Hatta "methodName" alanını ayarlayarak çağırmak istediğiniz Web servis method özelleştirmemiz de gerekir.

CallExternalMethodctivity:

"CallExternalMethodActivity" bölgesel servislerle iletişim kurmak için kullanabilirsiniz.Burada bögesel servisler olarak nitelendirdiğimiz "ICommunicationService" arayüzünü işleve koyan ".NET Framework" sınıflarıdır.

HandleExternalEventActivity:

Bölgesel servislerden olayları yakalamak için "HandleExternalEventActivity" kullanabilirsiniz.Genellikle "CallExternalMethodActivity" bölgesel servisleri araştırır ve uygun parametreleri gönderir. "External" method tamamlandığında "HandleExternalEventActivity" ile yakaladığımız olaylar ortaya çıkar.

workflow örneklerinize başlamadan önce "workflow" runtime motoruna "ExternalDataExchangeService" eklemeniz gerekir ve daha sonra "ExternalDataExchangeService" servise bağlı olan özel iletişim servisinizi eklemelisiniz.

No comments:

Post a Comment