Pages

Monday, November 8, 2010

1-WORKFLOW AKTİVİTELERİ İLE ÇALIŞMAK

Bu konumuzda "Windows Workflow Foundation" özel gereksinimlerinizi karşılaması için nasıl daha ileri seviyeye getirilebilir olduğunu gösterip ,kod yapısı içinde ki özel konumlu aktiviteler nasıl oluşturulabileceğini temel düzeyde açıklamasını yapacağım.

A) GENEL AKTİVİTELER NEDİR?

"Windows Workflow Foundation" genel düzeyde ki amaçlar için genelde yerleşik düzeyde bulunan aktivitelerin önemli miktarını bulundurur.Bu aktiviteleri kullanarak,kullanıcı aktivitelerini organize etmek ve bilgisayar sistemlerini düzenlemek için koplex ve işlevsel düzeyde workflows oluşturabiliriz.Bu aktivitelerin neler olduğunu açıklayalım:

1-CONDİTİONAL:
Koşullu aktiviteler ,işlem sonucuna göre "workflow" yapılarınıza karar oluşturma bağlamını kapsayan yapıları bağdatırma ve "workflow" işlevinizi kotrolünü yapmada size destek olucaktır.Ve "WF" takip eden aktivitelerden oluşur:

. İfElseActivity. Bir kaç tane "İfElseBranchActivity" şubesinden herhangi birini koşullu düzeyde işleve koymak için bu aktiviteyi kullanırız.Herbir "İfElseBranchActivity" değişim veya gelişim için bir koşuldan oluşur.Şayet koşul "true" ile bağdaşırsa "runtime" şübe düzeyinde bulunan aktiviteleri işleve koyar.Fakat "true" ile işlev bağdaşmaz ise diyer takip eden koşulun işleve konması kaçınılmazdır.Burada diyer şubelerin, işleve konmaması durumu tıpkı "else branch" veya varsayılan düzey gibi görülmesinden dolayı enson düzeyde ki "İfElseBranchActivity" bağlı olan koşulları değerlendirmemiz gerekmez.

.WhileActivity. Bu aktivitenin koşullu durumda ki aktivitesi "true" değerlendirilir değerlendirilmez,kendi üzerinde bulunan herhangi bir aktivitenin koşullu şekilde işleve konmasıyla devam eder.Burada tıpkı C#'de ki bir "While loop" veya VB.NET benzer şekilde koşulun her bir "loop"un tamamlanmasında değerlendirileceğidir.

.ConditionedActivityGroup. Bu gurup ise koşulun "true" seviyede değerlendirilinceye kadar kendi işlevsel yapısında bulunan herhangi bir aktiviteyi sürekli düzeyde işleve koymak istersek bu aktiviteyi kullanmalıyız.Burada "ConditionedActivityGroup" içinde yer alan her bir özel durumda ki aktivite bir " When" koşulunu içerir."when" koşulu yanlız "true" ile bağdaşırsa,herbir aktivite işleve dahil olur.

.ReplicatorActivity. Bu aktivite,"UntilCondition" alanın "true" değerlendirilmesi ile beraber işlevini gerçekleştirmek için harekete geçer.

2-State Activities:

"State" aktiviteler "state machine workflows" ile kullanılır ve şunlardan oluşur:

.StateActivity- bir "state machine workflow"da ki bir durumu temsil etmek için kullanılır.Bu aktivite,diyer aktivitelerden daha iyi düzeyde becerilere sahiptir.

.SetStateActivity- "StateActivities" arasında geçişi sağlar.

.StateİnitializationActivity- "child" aktiviteler için bir kontainer ve "StateActivity" aktivitelerine girdiğimiz zaman işleve konur.

.StateFinalizationActivity- "child" aktiviteler için bir "container" görevi üstlenir.Ve bir aktivite bağlamını terketdiğimizde işleve konur.

3-Web Service Activities:

Web servis aktiviteler,"Workflow", bir Web servisine girdiğinde veya Web servisinde bir yanıtlayıcı görevini üstlendiği zaman kullanılır.

.WebServiceFaultActivity-"workflows" ile oluşan web servisi başarısızlıklarını biçimlendirmen gerektiğinde bu aktiviteyi kullanabilirsin.

.WebServiceİnputActivity-"workflow" bir web servisine veri sağlamak veya kabul ettirmeyi istediğimizde bu aktiviteyi kullanırız.

.WebServiceOutputActivity-"workflow" aktivitelerine bağlı olan bir web servis gereksinimini yanıtlamak için bu aktiviteyi kullanırız.

No comments:

Post a Comment