Pages

Tuesday, December 7, 2010

Bir "Workflow" tanımlamak için "Extensible Application Markup Language" nasıl kullanılır?

Windows Workflow Foundation,XAML( the Extensible Application Markup Language)olarak sözedilen XML temsilini kullanan bir "Workflow" tanımlar.Bir birbiri ardına gerçekleşen "workflow" equentialworkflowActivity olduğu düşünülebilir.

"SequentialWorkflowActivity"lere ilave durumdaki XML ilavelerinizi konumlayabilirsiniz.Bunlar sınıf ve XML düzeyli isim alanlarının isimlerini bağdaştırır durumda olacaktır.

Daha sonra "Workflow" kaydedip, onu "Visual studio" içinde açabilirsiniz.Ve sonra sıralı "Workflows" olduğunu göreceksiniz.

Burada sıralı "Workflows" veya temel aktiviteleri ayırmanız gerekmiyor;bir anlamda "State Mchine" ile basit anlamda ayırabilirsiniz."Visual Studio" geri dönerseniz bir State Machine" var olduğunu göreceksiniz.

"StateMachineWorkflowActivity" yerine "SequentialWorkFlowActivity" geri getirin.
Burada XML kot,aktivite ağacının bir XML temsilini oluşturur.Burada aktivitelerinizi container aktivitelerde birbirine geçirilmiş olarak düşünebilirsiniz.Bu durumda container olarak hizmet edecek alt seviyede olan bir root SequentialWorkflowActivity vardır.Daha sonra bir codeActivity ekleyip Visual designer'da nasıl göründüğüne bakabilirsiniz.

Simdi bir codeActivity ile sıralı bir "workflow"unuz olduğunu göreceksiniz.Bir geçerli düzeyde hatanızın bulunduğunu göreceksiniz.Burada Visual Studio,"ExecuteCode alanı henüz olmadığını rapor eder.O aktivitenin XML temsilinde , bir alan ismi ve değeri oluşturman gerekecek.Visual designer'da ki activity inceleyelim.

Diyer karşıt durumlu aktivitelere aktiviteler iç içe konabilir.Bunu bir örneyi "ParallelActivity"dir."ParallelActivity",sıralı ,parallel düzenli aktiviteler ve paralel durumda işleve konacak aktivitelerden oluşabilir.Bu üstesinden gelinen durum "Child sequence activities" herhangi bir miktarı ile "ParallelActivity" içindedir.

Notepad içine XAML kodunuzu kaydettikten sonra ,Visual designer içinde nasıl göründüğüne bir bakın.Burada üç "child sequence activities" kapsayan bir parallel activity eklediniz.

Burada "Workflow"un XML temsilinin "Workflow"un grafiksel temsili ile nasıl özdeş durumda olduğunu görebilirsiniz.Şimdi activities ekleyip yapılandırarak XML içine onları dahil etmek için ilerleyebilirsiniz.Veya onları Visual designer içine dahil edebilirsiniz.



No comments:

Post a Comment